Werkeiland Neeltje Jans

Max de Mamoet. Opgedoken uit het water. Te zien bij het voormalige werkeiland Deltawerken Neeltje Jans in Zeeland

Deltawerken in Zeeland

Vrouwenpolder - De stormvloedkering is gesloten. De Deltawerken zijn voltooid. Zeeland is veilig. Dat waren de woorden van Koningin Beatrix bij de opening van de Deltawerken in 1986. Maar voordat de bescherming van Zeeland gereed was tegen toekomstige superstormen, moest er heel wat gebeuren.

Stormvloedramp van 1953

Sinds de stormvloedramp van 1953 zijn overal in Zeeland imposante waterbouwkundige werken uitgevoerd om het land beter te kunnen beschermen tegen hoog water. Voorbeelden zijn ondermeer de Haringvlietdam en de Oosterscheldedam. In totaal werd er ruim &eur; 4,2 miljard in de Deltawerken geïnvesteerd. Om een goede indruk van de werken te krijgen, is het speciaal opgespoten werkeiland Neeltje Jans een leuke plek om te bezoeken.

Deltapark Neeltje Jans

Zeehond bij Neeltje Jans
Max de Mammoet, opgedoken uit de Oosterschelde
Op het opgespoten eiland is Deltapark Neeltje Jans gevestigd. Hier kun je de hele dag van zeedieren genieten, spetterende attracties beleven en alles van de Deltawerken zien.
De film 'Delta Finale' en de expositie 'Delta Expo' tonen de Deltawerken. In Delta Expo bevindt zich ook de expositie 'Ramp 1953'. Tevens is er de mogelijkheid om door het binnenste van de stormvloedkering te wandelen. Dit mag je niet missen. Je ervaart de imposante constructie terwijl het water onder je kolkt en bruist.

Een andere aanrader is het basin met de zeehonden waarbij je de dieren van heel dichtbij kunt zien. Verder is er nog een expositie over dolfijnen en walvissen in een wonderlijk gevormd walvispaviljoen.

Expositie op Neeltje Jans
Expositie op Neeltje Jans
In de zomer is er voor de kinderen een waterspeelplaats. Hier maak je een eigen waterval, verleg je de loop van een beekje, bedien je de tredmolen en loop je over water-wiebelstenen. Ook kun je in een bootje van de waterglijbaan roetsjen. Wie blijft 't langste droog?

De orkaanmachine rukt met windkracht 12 aan je kleren (alleen in de zomer geopend) en ook laat Moby Dick je alle hoeken van de oceaan zien.

De Oosterschelde kering
De imposante Oosterscheldedam. In de buik van de waterkering bevindt zich een uitgebreide expositie over de Deltawerken

Deltawerken wat en wanneer?


1953 - Watersnoodramp
1958 - De Deltawet wordt aangenomen
1961 - Door afdamming ontstaat het Veerse meer
1970 - Afsluiting Haringvliet
1971 - Brouwersdam gereed
1986 - Met de ingebruikname van de stormvloedkering in de Oosterschelde wordt de bouw van de Deltawerken in Zeeland afgerond
Van alle zeearmen in Zuidwest Nederland blijft alleen de Westerschelde open.


Werkeiland Neeltje Jans - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
25%
Bewolkt:
0%
Regen:
75%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
50%
Najaar:
25%
Winter:
25%
Met wie? Samen
25%
Met kleine kinderen
25%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
50%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Werkeiland Neeltje Jans'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Werkeiland Neeltje Jans

Adres: Faelweg 5
Postcode en plaats: 4354 RB  Vrouwenpolder
Provincie: Zeeland

Telefoon: +31 (0)111 655655
Email: info@neeltjejans.nl
Web: neeltjejans.nl
Eiland Neeltje Jans
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies