Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Volg ons op Facebook Volg ons op Facebook

Google+ Volg ons op Google+

Uitstapjes en leuke dingen doen in Zeeland

Zeehonden in Zeeland bij het voormalige werkeiland Neeltje Jans
Zeehonden in Zeeland

De Deltawerken

Sinds de stormvloedramp van 1953 zijn overal in Zeeland imposante waterbouwkundige werken uitgevoerd om het land beter te kunnen beschermen tegen hoog water. Voorbeelden zijn ondermeer de Haringvlietdam en de Oosterscheldedam. In totaal werd er ruim € 4,2 miljard in de Deltawerken geïnvesteerd. Om een goede indruk van de werken te krijgen, is het speciaal opgespoten eiland Neeltje Jans, een leuke plek om te bezoeken. De Deltawerken +
De reis om de wereld door Nederland
De reis om de wereld komt ook langs Turkeye

Reis om de wereld in 8 uur!

Etappe 1: Van Nederland naar Spitsbergen

Reis om de wereld in 80 dagen is het beroemde verhaal van Jules Verne waarin avonturier Phileas Fogg een weddenschap aangaat om in 80 dagen de wereld om te reizen. Samen met zijn hulpje Passepartout gaat hij op reis om zijn gelijk te bewijzen... Maar waarom 80 dagen de tijd nemen als het ook in 8 uur kan? Neem de uitdaging aan en doe de HotSpot Holland reis om de wereld in acht uur toer.
Reis om de wereld +

Watertoren Oostburg, Zeeuws Vlaanderen
Watertoren Oostburg

Droog van binnen, nat van buiten

Lekke watertoren Oostburg

Een watertoren is een tot de verbeelding sprekend bouwwerk. Niet alleen vanwege haar afmetingen, maar ook vanwege het idee dat de toren zorgt voor water uit de kraan. De watertoren van Oostburg is ook hoog, maar herbergt gasten terwijl het water met grote druppels langs de buitenkant naar beneden sijpelt...
De druppelende Watertoren +

Het westelijkste puntje van Nederland ligt in Zeeuws Vlaanderen
Waar ligt het meest westelijke punt van Nederland?

Het meest westelijke puntje van Nederland

Uitersten

Een raadseltje: Waar ligt het meest westelijke puntje van Nederland? Veel mensen denken dat dit plekje een strandpaal aan onze Noordzeekust is, ergens in Zuid Holland of Zeeland. Toch is dit antwoord niet correct. Het juiste punt moet juist meer landinwaarts worden gezocht.
Het uiterste westen +

De Zeelandbrug tussen Schouwen Duiveland en Noord Beveland
De Zeelandbrug

De langste brug van Nederland

Zeelandbrug

De Zeelandbrug tussen Schouwen Duiveland en Noord Beveland is de langste brug van Nederland. De in 1965 gebouwde brug staat met haar vijf kilometer lengte nog altijd in de top tien van 's werelds langste bruggen.
De langste brug van Nederland +

250 piek

250 piek Voordat de EURO haar intrede deed, waren de Nederlandse gulden bankbiljetten misschien wel de mooiste van de wereld. Naast 'het geeltje' en 'de snip' was het het paarse briefje van 250 gulden, de Vuurtoren, een opvallende verschijning. De vuurtoren die voor dit bankbiljet model stond, staat al sinds 1840 in West-Schouwen, bij Haamstede. Het is een vuurtoren zoals die hoort te zijn. Een toren met een karakteristieke lichtkoepel en natuurlijk mooie rood-witte banen rondom de toren. Deze banen zijn aangebracht als waarschuwing voor laag overkomende vliegtuigen.
Koningin Wilhelmina keert terug uit ballingschap
Terugkeer in Nederland

Terug uit Ballingschap

De koningin zet voet op vaderlands grondgebied

Het is half één 's middags, 13 maart 1945. Het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederland komt steeds dichterbij en sommige delen van ons land, zoals Zeeland, zijn al bevrijd van de Duitse bezetter.
Koningin Wilhelmina zet voet op Nederlandse bodem +

Zeefort bij het Zeeuwse Ritthem
Ritthem

Zeefort Rammekens

Ritthem op Walcheren

Op het zuidpuntje van Walcheren, aan de oevers van de Westerschelde, ligt het door kreken en een bos omgeven fort Rammekens. Het is het oudste zeefort van West Europa.
Zeefort Rammekens +

Sportduiken in Zeeland
Zeeuwse mosselen uit Zeeuwse wateren

Duiken

Grevelingenmeer

Ervaren duikers die wel eens in Nederland willen duiken, kunnen prima terecht in het Grevelingenmeer. Door de afsluiting van de voormalige zeeaarm is een groot meer ontstaan met een rijk onderwaterleven. Bij helder weer heb je zo'n 15 meter zicht. Ook in de Oosterschelde wordt volop gedoken.
Duikspots +

De Atlantikwall strekt zich uit van Scandinavie tot aan Frankrijk
De Duitse Atlantikwall strekte zich uit langs de hele Noordzee, zoals hier bij Jutland in Denemarken

De Atlantikwall

Zoutelande

De Atlantikwall, de Duitse verdedigingslinie, strekte zich uit van Noorwegen tot de Spaanse grens en bestaat uit een enorme betonnen sliert van grote en kleinere bunkers. De verdedigingslinie is in 1944 door de Geallieerden twee keer doorbroken. Op D-day (6 juni) in Normandië en op 1 november op Walcheren.
Atlantikwall Zoutelande +

Stoomtrein in Zeeland
Met de trein door Zeeland

Boemelen door Zeeland

Op je gemak genieten van Zeeland

Per stoomtrein - Een ritje met de stoomtrein van Goes - Borssele voert je terug naar de beginjaren van de trein. Met het stoomtreintje boemel je door Zuid-Beveland langs weilanden, boomgaarden, dijken en kleine dorpjes.
Stoomtrein Goes-Borsele +

Middeleeuwse Plompetoren

Koudekerke

Aan de zuidkant van het eiland Schouwen heb je een mooi uitzicht over de Oosterschelde. Bij Koudekerke lag vroeger een dorpje met een middeleeuwse toren. Het dorpje werd verzwolgen door de zee. Alleen de 14e eeuwse toren bleef staan; en staat er tot op vandaag nog steeds.